Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ευτυχία

Θέλω πραγματικά να αναρωτηθείτε:

Ποιες ήταν πραγματικά ευτυχισμένες στιγμές στη ζωής σας?

Μιλάω για στιγμές. Όχι ολόκληρες εκδρομές ή ημέρες ή καταστάσεις. Λέω για παράδειγμα αν θυμάστε το πρώτο σας φιλί, το τρίτο σας σεξ, την έκτη σας διάκριση, την δέκατη πτώση με αλεξίπτωτο. Κάτι συγκεκριμένο και στιγμιαίο.
Ωραία. Μην σκεφτείτε πολλές… Κάντε ένα top 3…

Προσπαθήστε να αποδομήσετε αυτά σας τα συναισθήματα σε καθεμιά από αυτές.

Αν για παράδειγμα μέσα στο top σας είναι η στιγμή που σας κοιτάει ο κολλητός σας με βλέμμα περήφανο και μαζί έκπληκτο γιατί χτυπήσατε την πιο όμορφη γκόμενα του πάρτι, θα μπορούσε να απομονώσει κανείς συναισθήματα και σκέψεις όπως: περηφάνια, ευγενής άμιλλα, ζήλια, ικανοποίηση, αγάπη, κατανόηση κ.α. Αν – άλλο παράδειγμα – νιώσατε ευτυχισμένοι ένα πρωί μέσα στο λεωφορείο καθώς γυρνούσατε από το ΤΕΙ σας μπορείτε να απομονώσετε συναισθήματα όπως: διαύγεια σκέψης, ικανοποίηση, αγάπη, ανθρωπιά, ομορφιά κ.α.

Σύμφωνοι μέχρι εδώ? Ωραία!!

Τώρα αφαιρέστε από τις παραπάνω σκέψεις σας όλους τους ανθρώπους που παρευρισκόντουσαν σε αυτές…
?              ?              ?              ?              ?              ?              ?              ?

Παρότι λοιπόν, εκείνες τις στιγμές, νιώσατε πλούσιοι συναισθημάτων και μάλλον αληθινή ευτυχία εκείνο που την καθορίζει πάντα είναι η παρουσία ανθρώπων και η δυνατότητα που έχουμε κάθε φορά αυτό να το μοιραστούμε… Μάλλον δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι βρίσκουν την ευτυχία στον έρωτα και στη γέννηση… Είναι εξ ορισμού και οι δύο καταστάσεις
 ÷ 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου