Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Το σύνδρομο της απατημένης συζύγου

Υπάρχει μια ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, τόσο από πολιτικούς όσο και από πολίτες, η οποία πρεσβεύει ότι οι Έλληνες πολίτες στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ψήφισαν έτσι ώστε να τιμωρήσουν το δικομματισμό.

Κάτι δηλαδή σαν την ερωτική σύντροφο η οποία πιάνει το σύζυγό της με άλλην στην κρεβάτι. Τον χωρίζει λοιπόν και του λέει να μαζέψει τα πράγματα του από το σπίτι τους γιατί πρόδωσε την εμπιστοσύνη της.

Διανομή ρόλων:
απατημένη σύζυγος:   το εκλογικό σώμα
ερωμένη:                    οι ευρωπαϊκοί και οικονομικοί μηχανισμοί
άπιστος σύζυγος:       ο δικομματισμός

Το θέμα είναι ότι τέτοιου είδους χωρισμοί είναι «εν θερμώ» και καιροφυλακτεί πάντα ο κίνδυνος επανασύνδεσης του ζευγαριού λόγω του συναισθηματικού δεσμού που αναμφισβήτητα υπάρχει.

Μια άλλη ερμηνεία του αποτελέσματος είναι εκείνη που λέει ότι οι Έλληνες ψήφισαν με βάση τη λογική και απλά ψήφισαν εκείνον που θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα την ψήφο τους. Δηλαδή βρήκαν άλλον άντρα που να αξίζει την εμπιστοσύνη τους!

Μια τρίτη ερμηνεία θα μπορούσε να είναι ότι οι πολίτες βαρέθηκαν πια αυτή του είδους τη σχέση (να περιμένουν να αλλάξει ο σύντροφός τους!) και είπαν να κάνουν ένα one night stand με άλλα κόμματα! Επειδή όμως η πλειοψηφία τους δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους σχέσεις, ίσως κάποιοι πληγωθούν…

υ/γ:
Αν τώρα κάποιος, πραγματικά θέλει να αποκωδικοποιήσει την χθεσινή ψήφο δεν έχει παρά να λάβει υπόψη και τις τρεις ερμηνείες και απλά να αναζητήσει τα αντίστοιχα ποσοστά

1 σχόλιο:

  1. Για τους άντρες ψηφοφόρους(απατημένοι σύζυγοι?)δε νομίζω οτι θα βρούμε στην 3η κατηγορία!!Πλάκα κάνω,χι,χι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή