Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μάθε Μπαλίτσα!

…η μπάλα επιστρέφει εντός αγωνιστικού χώρου από την κερκίδα…

Την μπάλα έχει ο Σαμαράς, ο οποίος περίμενε πολύ καιρό αυτή την ευκαιρία από το τεχνικό τιμ της ομάδας. Προχωράει και ανοίγει αριστερότερα για τον Τσίπρα, ο οποίος για το σημερινό αγώνα τουλάχιστον, δοκιμάζεται σε καινούρια θέση. Ο προπονητής έκρινε ότι ελλείψει οργανωτικών παικτών έπρεπε ο Τσίπρας να πάρει τη φανέλα με το νούμερο 10 και να κάνει παιχνίδι. Δεν ξέρουμε αν θα βγει η επιλογή αυτή του κόουτς μιας και ο Αλέξης είναι αμυντικογενής παίκτης και δεν έχει δείξει επιτελικά χαρίσματα.
Το παιχνίδι παίζεται ακόμα στην περιοχή της ελληνικής ομάδας με τον Τσίπρα να πασάρει στον Βενιζέλο που βρίσκεται στο μέσο της ελληνικής άμυνας. Είναι αποκαμωμένος από τα συνεχή παιχνίδια και η απόδοση του ειδικά στα τελευταία παιχνίδια θα λέγαμε ότι είναι αρνητική για το σύνολο της ομάδας. Εκείνος κρατάει για λίγο την μπάλα – είναι άλλωστε πολύ καλός χειριστής της – και την ξαναδίνει στον Σαμαρά. Ο τελευταίος έχει κλειστεί και το μόνο που καταφέρνει είναι να κερδίσει το πλάγιο καθώς κοντράρει η μπάλα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή.
Η εκτέλεση του πλαγίου γίνεται από τον Παπούλια ο οποίος ψάχνει πάλι τον Τσίπρα. Κοντρολάρει την μπάλα και κάνει νόημα στον Κουβέλη να ανέβει. Το παιχνίδι παίζεται κυρίως από την αριστερή πλευρά της ελληνικής ομάδας μιας και δεν υπάρχει συνεργασία στην δεξιά πτέρυγα της ομάδας. Παλιότερα διαθέταμε επιπλέον λύσεις με την παρουσία της Μπακογιάννη, του Καρατζαφέρη και του Μάνου οι οποίοι όμως δεν επιλέχθηκαν σε αυτό τον αγώνα. Αντί όλων αυτών έχουμε τον ελληνοποιημένο Γερμανό Μιχαλολιάκο ο οποίος όχι μόνο δεν συνεργάζεται με τους υπόλοιπους αλλά καταστρέφει το παιχνίδι με απειλές και βρισιές κατά πάντων.
Ο Τσίπρας ψάχνει με βαθιά μπαλιά την ακροβολισμένη έξω αριστερά Παπαρήγα, η οποία όμως δεν κάνει κίνηση προς την μπάλα και κόβουν πάλι σε πλάγιο οι αντίπαλοι αμυντικοί. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ η Παπαρήγα δεν πήγαινε προς τη μπάλα. Περιμένει πάντα η μπάλα να πάει προς την ίδια. Ο Παπούλιας ξανά στο πλάγιο ο οποίος δίνει αυτή τη φορά στο “Beni” και ξεκινάει μια καινούρια προσπάθεια της ελληνικής ομάδας. Ο “Beni” ανοίγει στον Τσίπρα, ο Τσίπρας κάνει δυο ντρίπλες, δεν επιλέγει να δώσει πάσα στον Σαμαρά και αναζητά, στην ύστατη προσπάθεια μιας σοβαρής επίθεσης, τον Κουβέλη και τον Καμμένο. Ο τελευταίος υπήρξε ανερχόμενο δεξί χαφ στα νιάτα του και τώρα έχει έρθει πιο κεντρικά και πίσω. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκε ο ίδιος στην τελευταία του συνέντευξη.
Ο Τσίπρας δεν επιλέγει αυτή τη φορά να πασάρει και δοκιμάζει από μακριά ένα σούτ απελπισίας…
Δεν υπήρχε περίπτωση να μπει τέτοιο σουτ…

...η μπάλα πάλι στην κερκίδα….

1 σχόλιο: